A Parker története

1863
George Safford Parker diákjainak értékesít tollakat, és létre akarja hozni a folyásmentes tollat

1888
GEORGE SAFFORD PARKER LÉTREHOZTA A PARKER PEN VÁLLALATOT.
Ekkortájt a rövid életciklus és tintaszivárgás a két fő problémája az írószer-iparnak, ezért George Safford Parker elhatározta, hogy megváltoztatja az írás technológiáját.

1889
Úgy tűnik, a vágya valóra vált. George Safford Parker 1889-ben szabadalmaztatja első töltőtollát.

1894
Parker szabadalmaztatja a Lucky Curve-t, melynek segítségével a tinta visszatáplálódik a tartályba (kapilláris hatás), ezáltal a festék szivárgása jelentősen csökken.

1898
Szabadalmaztatja a slip-on külső toll sapkát. Le a kalappal!

1905
A Black Giant, a Duofold elődje, a nagy töltőtollak iránti fogyasztói keresletre válaszul született.

1919
A nagy háborúig George Safford Parker egy klasszikus, self-made ember volt, miközben az üzletet örömmel keverte össze. Most eljött az ideje, hogy összekeverjük az üzletet a családdal. Parker fia, Kenneth csatlakozik a céghez Russell testvére után, 1914-ben.

1921
Azok a húszas évek…
A Parker cég elindítja a Duofold töltőtollat. A "Nagy Vörös" néven ismert toll a korszak legkorszerűbb tolla, egyben a legrangosabb és legdrágább is.

1924
A Parker Társaság átkel az Atlanti-óceánon, megnyitva egy üzletet Londonban. A brit iroda Parker-t értékesít az egész kontinensen

1939
A Parker 51 megteremtése komoly előrelépés, az új festék a papírral való érintkezés után megszárad. Valószínűleg a század legjobb tollja.

1954
Jotter, egy új csillag születik
Bár a golyóstollat a negyvenes évek közepén találják fel, Parker 54-ig vár a Parker Jotter kollekcióval, ami az első minőségi golyóstoll, nagy töltővel.

1956
Nincs leállás! 17 évvel a Parker 51 létrehozása után a Parker tervezői bemutatják legújabb áttörésüket: a Parker 61 az első öntöltő töltőtoll, melynek célja, hogy kapilláris hatással "önhúzza" a tintát a palackból.

1960
Parker története mindig is kéz a kézben járult a festékkel való innovációval. Most Parker létrehozza az első patron tollat, a 45-ös Colt után elnevezve. Hasonlít a Nyugat meghódító fegyverre, csak meg kell tölteni és használni!

1982
A szüreti év, új alkotások hulláma. Megjelenik a Parker Vector roller irón, majd a Vector töltőtoll, a golyóstoll és a ceruza.

1993
Sonnet
A Sonnet a legjobb eladási adatokat hozza, miközben az éltechnológiákat alkalmazza.

1992
A Duofold kollekció folyamatosan megdöbbent állandó megújulásával: a gyöngy és a fekete hozzáadódik a már bőséges választáshoz.

2004
A Parker 100 csatlakozik a családhoz, modern technológiát kínálva.

2011
Megérkezett az új korszak. A Parker Ingenuity az egyedülálló, úttörő Parker 5th technológiával megdöbbenteti az írás világát.

2010
Parker újra megcsinálja ezt a csodálatos, rendkívül sima, rendkívül gyorsan száradó hibrid tintáját! Fedezze fel a Quinkflow® technológiát, egy szóval a legnagyszerűbb Parker golyóstollat.

2013
Boldog születésnapot! Az örökké fiatalos Parker 125 éves lett, de még mindig ugyanúgy friss ötletekkel tele, mint az első napon.

2017
Megérkezik az új kollekció, a Parker ROYAL!

Webáruház készítés
argep.hu maxapro.hu aprohirdetesingyen.hu olcsobbat.hu paypal simplepay_hu